About

Kom med du också!

Kom med du också!

 

Hej

Jag är Natalie Duvkrans och gymnasielärare. Här håller jag på att undersöka min relation till mitt yrke med betoning på relation till. Jag är inte mitt yrke. Jag är jag. Jag har varit deltids och heltidsarbetslös flera gånger. Under förvisso korta perioder, men ändå. Nu vill jag gå till botten med mig själv som yrkesarbetande person och den vägen är ganska krokig. För att reda ut lite kring vem jag är och vad jag passar att jobba med, väljer jag inte att anlita arbetsförmedlingen, en arbetscoach eller en guru. Utan jag söker inom mig själv. Jag litar helt och fullt på att jag faktiskt är den som besitter denna sanning själv. Därför ska jag börja rycka i trådarna offentligt i min blogg. Inte bara för min egen skull utan för att jag tror att det kanske kan vara intressant för fler att följa min väg, för dem som liksom jag inte vet vad de ska syssla med här i världen. Men som inte bara stannar vid att de inte vet, utan som liksom mig har modet att på djupet ta reda på det.

/Natalie

 

2 comments

  1. Lycka till underbara du! Du är bara i startgroparna än, men du kommer att upptäcka att livet kan vara mycket mer än att bara vara anställd. Vi är en hel hoper med människor som “kör eget”, och det livet fungerar det också, trots att våra fallskärmar från samhället är obetydliga. Första året blev jag bestört när jag upptäckte att A-kassa, sjuklön, föräldrapenning och andra förmåner var för de anställda, inte för oss egenföretagare. Det är mycket man tar för givet som anställd – men friheten som egenföretagare kan uppväga allt detta. För vi som jobbar i våra egna företag har ändå en frihet som uppväger allt. Det ska bli intressant att följa dig i din blogg och dina tankar kring din egen utveckling. Kör på!

    1. Tack så mycket Agneta! Du är en inspirationskälla! Ditt mod att våga ta steget ut och testa dina vingar är en del av mitt mod att åtminstone försöka. : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s