Förvirring är också Grit #grit,#arbetsförmedlingen,#jobb,#karriär,#

Vidskepliga människor

Det har nu gått ett halvt dygn sedan jag registrerade mig som arbetslös, fem i fyra på a-förmedlingen. Jag har inte hunnit tänka så mycket på vad jag ska säga till personen som blir min handläggare? Det är en vecka kvar tills dess och den trevliga personen som tog emot mig på inskrivningen förklarade att inte förrän mellan 1-14 maj behöver jag “redovisa vilka arbeten jag sökt”. Inte förrän den 1-14 maj sa hon som en tröst. Men allvarligt?

Vad ska jag göra av alla de 10 arbeten som jag sökt från den 1 mars då? Vad ska jag göra under tiden jag inte “behöver” söka jobb? Rulla tummarna? Nej jag ska inte rulla tummarna. Jag vet inte hur man gör det, skyller på dålig finmotorik. Jag ska göra massor av saker åt min situation och kanske till och med säga till min framtida handläggare på a-förmedlingen på första dejten, att tack för inbjudan, men jag har redan en ny sysselsättning nu.

Men vad är lite av ett problem ännu. Det råder nämligen ingen brist på idéer hos den här kvinnan. Tvärtom råder det förvirring kring vilken av de otaliga fantastiska idéer jag har som jag vill välja att köra på.

Igår såg jag en TED talks som jag verkligen gillade. Den handlar om The grit. Att det är personlig läggning snarare än talang eller nätverk och kontakter som skiljer dem som lyckas mot dem som misslyckas med studier, karriär m.m. Och att den personliga läggningen som behövs är Grit. = (ungefär) beslutsamhet/tålmodighet på svenska. Jag är inte förvånad. Jag är också jävligt glad. För Grit är nog det enda jag faktiskt äger vet jag säkert. Mina alla motgångar och resningar har bevisat det. Om Grit är det bästa du kan ha för att nå dina mål. Har jag inget alls att vara orolig för. Oavsett om jag blir författare, skribent, importör av sprit eller professor i pedagogik, så kommer jag att lyckas! 🙂

Kolla gärna denna!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s