Walther Mittys beslut

Walther Mitty

Droppen rann över när Walther Mitty ringde ett telefonsamtal till dejtingsajtens it support. Det brukar vara små otippade ting som utlöser Den Stora Förändringen i en människas liv. Walther ville ha upplysningar om hur man trycker på “skicka mail” knappen men blev istället ifrågasatt på ett direkt och lite huvudstupa sätt. ” Oh, the been there/done that section… You left it blank? ” Walther Mitty insåg med ens hur han uppfattades av andra människor. Han hade aldrig sett sig själv så tydligt antagligen. Men it supporten som förövrigt hette Mike, blev Walthers vän. Walthers svar kom ärligt och ur hjärtat. “Hey well I haven´t really… been anywhere…nor worthy or mentionable.

Det är en riktig Feel good film. Men det är mer än det. Den har en hög grad av igenkännlighet. Ingen vill vara i det läget som Walther Mitty var. Det är värre att erkänna att man är fattig i upplevelser än fattig i plånboken. För man har ju bara ett liv (vad vi vet) och förstår instinktivt att det enda vi egentligen kan göra här på jorden, är att fylla det med saker vi tycker om. Så vi har alla en Walther Mitty inom oss, någonstans alltid redo att möta våra rädslor. Bara rätt tillfälle ges. Walther trotsade rädslorna och klev på en helikopter med en full och galen chaufför bakom ratten, han kastade sig ur helikoptern i havet utanför Grönland och missade båten under, blev jagad av en haj, åkte båt i storm, åkte longboard ifrån en lavaspottande Eyjafjallajökull och spelade fotboll i Himalya på 5000 meters höjd. Bara så där. Samma människa med bara en skillnad. Beslutsamhet att inte låta rädslorna stjäla lyckan. 

Mike, IT supporten ringde lite olägligt då och då och uppdaterade honom kring hur det gick med buggen i sajten. Men allteftersom han fick höra om Walthers bravader och uppdaterade hans profil åt honom, överfylldes Walthers mailbox med meddelanden från förtjusta damer. Lite amerikanskt såklart. Men ändå. Det är alltid lockade att följa berättelser om rädda människor som blir modiga. För vi alla väntar ju på den där utlösande faktorn då och då. Den som får oss att våga kliva ut i det okända och kanske hitta lyckan igen. 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s